top of page

Šīs vietas piedāvā gan vēstures, gan dabas skaistumu un ir viegli pieejamas. Tavam ceļojumam uz Krētu


1. Hērakliona un Knosas pils


ceļojumi uz Krētu

Hērakliona, Krētas galvaspilsēta, ir rosīga pilsēta ar dzīvīgiem tirgiem, šarmantām kafejnīcām un vēsturiskiem pieminekļiem. Netālu no pilsētas ir Knosas pils, lielākā bronzas laikmeta arheoloģiskā vieta Krētā. Apmeklētāji var izpētīt šīs senās Mīnojas civilizācijas drupas, ieskaitot Troņa zāli un ikoniskās freskas, sniedzot ieskatu salas bagātajā pagātnē.


Autostāvieta pilsētas centrā - https://maps.app.goo.gl/h38at3PRUzdoykXU9


2. Agios Nikolaos un Cretan Olive Oil Farm


ceļojumi uz Krētu

Agios Nikolaos ir gleznaina piekrastes pilsēta, kas pazīstama ar skaisto krastmalu un mākslas galerijām. Cretan Olive Oil Farm piedāvā apmeklētājiem iespēju iepazīties ar olīveļļas ražošanas procesu, nogaršot dažādus produktus un uzzināt par tradicionālo Krētas lauksaimniecību.


Cretan Olive Oil Farm lokācija - https://maps.app.goo.gl/qG3CH6U9AhJ2Ws5d6


3. Chania vecpilsēta un osta


ceļojumi uz Krētu

Chania vecpilsēta ir pilna ar šaurām ielām, venēciešu un osmaņu arhitektūru, kā arī daudzām vēsturiskām ēkām. Venēciešu osta ar tās gleznaino bāku ir ideāla vieta vakara pastaigām. Apmeklētāji var baudīt vietējās virtuves ēdienus kafejnīcās un restorānos ar skatu uz jūru.


Autostāvieta pilsētas centrā - https://maps.app.goo.gl/bcf1k8epTpHqVShN7


Netāli no Chania pilsētas ir šāda jauka pludmale - nokļūšana ar auto + pārgājiens


4. Rethymno vecpilsēta


ceļojumi uz Krētu

Rethymno vecpilsēta ir šarmanta ar tās venēciešu cietoksni, tradicionālām mājām un senām baznīcām. Šaurās ielas ir pilnas ar veikaliem, kur pārdod vietējos amatniecības izstrādājumus, un kafejnīcām, kur var baudīt autentisku Krētas atmosfēru.



5. Balos lagūna


ceļojumi uz Krētu

Balos lagūna ir viena no skaistākajām Krētas vietām, ar baltām smiltīm un tirkīza ūdeņiem. Lagūna ir viegli pieejama ar laivu no Kissamos pilsētas. Šī vieta piedāvā lielisku iespēju relaksēties un baudīt dabas skaistumu.


Nokļūšana.

  1. Ekskursija ar autobusu, maksa ap 50-70eur par personu, atkarībā no jūsu lokācijas

  2. Auto noma plus pārgājiens. Auto noma ap 50eur diennaktī plus degviela. Pārgājiens 2-8km atkarībā vai riskēsiet braukt pa grants akmeņainu ceļu. Ja brauksiet pa grants seguma ceļu auto apdrošināšana nestrādās.

  3. No Trachilos ostas ar kuģīti - https://maps.app.goo.gl/mUcBZe5r24BRFD5CA


6. Samaria Gorge pārgājiens


ceļojumi uz Krētu

Samaria Gorge ir viena no garākajām aizām Eiropā, un tā piedāvā elpu aizraujošu pārgājienu pieredzi. Pārgājiens ved cauri skaistām ainavām, kalnu upēm un dramatiskiem klinšu veidojumiem, un tas ir īpaši piemērots dabas mīļotājiem un piedzīvojumu meklētājiem.


Osta, no kurienes jādodas ar kuģi https://maps.app.goo.gl/NtPnjWFrAfhmesfT8

Osta, no kurienes jādodas uz autobusu uz sākuma punktu https://maps.app.goo.gl/9J1XkqhSAow35bJu7


7. Preveli ieleja un dienvidu pludmales


ceļojumi uz Krētu

Preveli ieleja ir slavena ar savu palmu mežu un skaisto upi, kas ietek jūrā. Tuvumā esošās dienvidu pludmales piedāvā tīrus ūdeņus un klusus atpūtas stūrus. Šī vieta ir ideāla, lai izbaudītu dabas skaistumu un mieru. Kā arī ir iespēja iet pārgājienā pa upi.


Nokļūšana

  1. Gatava ekskursija, kas ietvers punktu Nr.8., ap 35eur atkarībā no Jūsu lokācijas.



2. Autonoma plus pārgājiens 500m, tuvākā stāvvieta https://maps.app.goo.gl/eo6a2eajcvGbRFko8

3. Autonoma plus pārgājiens no/uz kalna, stāvvieta https://maps.app.goo.gl/7cPXUE7B8DPWd1X77


Citas vērā ņemamas skaistas pludmales, nokļūšana ar pastaigu



8. Kourtaliotiko aiza un Spili ciemats


ceļojumi uz Krētu
Church Of Saint Nicholas The Kourtaliotiko

Kourtaliotiko aiza ir skaista vieta, kur var baudīt elpu aizraujošus skatus un dabas skaistumu. Tuvumā esošais Spili ciemats ir slavens ar savām avotiem un tradicionālo arhitektūru. Apmeklētāji var baudīt pastaigas pa ciematu un izpētīt vietējo kultūru.


Spili ciemata atzīstams restorāns https://maps.app.goo.gl/GvWWXEFXisnKrpLq6


9. Matalas pludmale un alas


ceļojumi uz Krētu

Matalas pludmale ir pazīstama ar savām hipiju alām un kristāldzidro ūdeni. Pludmale piedāvā lielisku iespēju peldēties un sauļoties, kā arī izpētīt senās alas, kurās savulaik dzīvojuši cilvēki.



Papildus aktivitāte, došanās pārgājienā uz Sarkano smilšu pludmali.


10. Elafonissi pludmale


ceļojumi uz Krētu

Elafonissi pludmale ir viena no skaistākajām Krētā, pazīstama ar savām rozā smiltīm un kristāldzidru ūdeni. Šī vieta ir ideāla relaksācijai, peldēšanai un snorkelēšanai. Pludmale ir viegli pieejama ar automašīnu, padarot to par populāru dienas izbraucienu galamērķi.





Ir daudz jo daudz citas vietas vēl ko apskatīt, tāpēc atnāc un uzzini vairāk par Krētu, un ceļojumiem mūsu birojā Siguldā, Kr. Valdemāra ielā 1A, iepretim Jāņa tirgum. vai raksti mums info@weekendtravellatvia.lv, whatsapp +37127277705


Vairāk bildes un video mūsu sociālajos kontos:



Interesē ceļojumi uz Krētu?


Piedāvājam tiešos lidojumus no Rīgas, transfēru un viesnīcas. Konsultējam un iesakām viesnīcas pēc Jūsu gaumes un budžeta. Saņem piedāvājumu šeit: https://www.weekendtravellatvia.lv/griekija


Pēdējā brīža labākie piedāvājumi:


bottom of page